Over mij

Dus jij wilt meer weten over mij? Snap ik, iets met ‘weten wat voor vlees je in de kuip hebt’.

ZEEUWS MEISJE

 

Goed, ik ben Anna, geboren en getogen in Zeeuws-Vlaanderen (Oostburg als je het precies wil weten) en op mijn 17e vertrokken naar Eindhoven om daar fysiotherapeut te worden. Uitgeloot, om maar iets te doen een blauwe maandag psychologie gestudeerd en uiteindelijk mijn rugzak volgepropt met fysiotherapeutenkennis en een aantal friends for life. In die tijd ben ik bij een buitensportbedrijf aan de slag gegaan, keihard werken maar met zoveel plezier dat ik uiteindelijk in sneltreinvaart de opleiding Leisure Management heb gedaan (het bekt lekkerder als eventmanagement). 

 

Na een tijd lang werk als fysiotherapeut in de ouderenzorg en projecten in de danswereld te combineren heb ik gekozen me te focussen op mijn werk als fysiotherapeut. Als moeder van twee jonge kinderen koos ik voor veiligheid, zo wist ik zeker dat we rond zouden komen. Hier ging het uiteindelijk mis, ik was niet happy. Naast mijn reguliere werk als fysio zat ik in 100.000 werkgroepen en gaf ik ook trainingen. Als fysio zat ik in een sleur met amper voldoening, het idee zo mijn werkjaren te moeten volbrengen maakte me enorm verdrietig en gefrustreerd. Niet gek dat ik de voldoening zocht in al die andere dingen die ik ‘erbij’ deed (maar helemaal geen tijd voor had). 

HUILEND IN DE IKEA

 

Na een lange tijd heel regelmatig het gevoel te hebben te verzuipen ben ik uiteindelijk echt kopje onder gegaan en in een burn-out gedonderd. Ik kan je vertellen, dat is geen feest. Dan krijg je dingen als huilend in de IKEA staan omdat je niet weet welke dozen je moet kiezen of een hele dag bijkomen van boodschappen doen. Of gezellig met zijn allen naar de Efteling en overprikkeld uit de Python komen en de weg kwijt raken. En oja, de kinderen waren thuis omdat de school dicht was.

 

VOOR MEZELF KIEZEN

 

Eenmaal in die burn-out en enigszins tot rust gekomen omdat ik niet meer moest, kon ik er niet meer onderuit dat ik iets anders wilde. Dat ik heel gelukkig wordt van het coachen en werken met groepen. Mensen helpen hun antwoorden en pad te vinden in plaats van ze te vertellen wat ze precies moeten doen. Mijn hart en alle energie stroomden naar coachen, trainen en events organiseren. Ik wilde vrijheid en echt voor mezelf kiezen, om dat fantastische leven te leiden. Waar ik echt van ga stuiteren in plaats van mezelf elke dag naar het werk te moeten slepen, doodmoe thuis te komen en dan niet de gezelligste moeder voor mijn kinderen te zijn. Ik had mezelf de afgelopen jaren zo tegengehouden om voor mezelf te gaan staan. Maar ik realiseerde me: ik ben het aan mezelf verplicht. Sterker nog, ik ben het aan m’n kinderen verplicht. Want als ik niet voor mezelf kies en doe wat ik leuk vind, wat voor voorbeeld geef ik dan?!

 

DOODSBANG

 

In mij zit een diepgewortelde angst om alles te verliezen en die heeft mij jarenlang tegengehouden de stap naar vrijheid te zetten. Op spannende momenten koos ik voor veiligheid om maar geen ‘domme’ dingen te doen en later in de problemen te komen.  

 

Na een poging te re-integreren sprak ik de wens ‘ik wil weg hier’ uit en ballen zijn gaan rollen. Ik had, en heb, een rotsvast vertrouwen dat het allemaal goedkomt. Na het uitspreken van de ik-wil-weg-wens ben ik niet dood omgevallen, dus die diepgewortelde angst heeft het nakijken. En nu, tada, zit jij hier op mijn website, omdat ik nu doe wat ik echt wil doen.

“Maar Anna, wat is dat dan voor jou, vrijheid?”

 

 TOYOTA LANDCRUISER

Vrijheid is voor mij ten volste genieten van het leven, dromen over een oude Toyota Landcruiser met daktent, werken waar en met wie ik wil, zijn zoals ik ben (en ik vind mezelf over het algemeen toch echt wel heel leuk) und so weiter.

Eind 2020 zette ik op een retreat een intentie voor 2021, leven in verbinding en vrijheid. Wat een katalysator is dat geweest. Het verbinden met mezelf en met anderen brengt zoveel mooie momenten, wijsheden, lessen. Het maakt dat ik echt voor mezelf ben gaan staan, voor wie ik echt ben.

KEURSLIJF

Ik kan je vertellen dat ik mezelf in een enorm keurslijf had gepropt om te voldoen aan hoe het heurt. Dat heurde alleen niet bij mij.

Altijd maar bezig zijn met wat een ander van me denkt en daar mijn leven op baseren is geen aanrader. Of wat denk je van die diepgewortelde angst alles te verliezen. Adembenemend was ie 😉

Kortom, leven zonder keurslijf is voor mij ultieme vrijheid.

En natuurlijk bijt die angst alles te verliezen me nog wel eens in mijn billen, net als twijfels of ik het wel kan en andere onhandige overtuigingen. Zo vond ik het bijvoorbeeld doodeng om volledig te kiezen voor het ondernemerschap want ‘Wat als het niet lukt?’. Het verschil nu is dat ik het veel sneller en makkelijker herken. Hierdoor duw ik het niet eerst een hele tijd als een strandbal onder water die uiteindelijk keihard het water uit springt. Het mag er zijn en ik kan met meer rust keuzes maken die echt passend zijn. 

ALS EEN PAAL BOVEN WATER

Wat mijn leven heeft veranderd is mijn eigen kompas volgen. Niet die van de massa, maar die van mij. Te kiezen voor verbinding in plaats van met een half oor luisteren. Op te houden met de schijn ophouden, maar te zeggen hoe het voor mij zit. 100% mezelf te zijn. Eerlijk te zijn waar ik voor sta. Voor een ander te staan, zodat die ook zichzelf mag zijn. Plezier te maken, lol hebben in wat ik doe. En als het niet leuk is, het zo leuk mogelijk maken. Verantwoordelijkheid nemen voor mezelf en mijn omgeving. Al deze elementen, mijn waarden, zijn ontzettend belangrijk voor mij. Ze zijn dat waar ik voor sta.

HOI

Ik zie een wereld voor me waarin je zelf kiest, jezelf bent, je in jouw licht staat, waarin we elkaar zien, ook al kennen we elkaar niet, waarin we elkaar erkennen ongeacht wie we zijn, waarin we die keuzes maken zodat we het mooiste leven kunnen leiden. Waarin we op straat elkaar aankijken en hoi zeggen. Een wereld waar ieder deze mogelijkheid heeft, waarin we angst achter ons kunnen laten.

STUITERBALLENENERGIE

Wat staat je te wachten als je met mij aan de slag gaat? 

  • Een liefdevolle, maar duidelijke spiegel. Ik praat niet met je mee, maar laat je zien wat je nodig hebt om verder te komen. No more bullshit, ik stel de juiste vragen.
  • Ik zorg ervoor dat jij 100% jezelf bent, alleen vanuit daar kun jij de juiste keuzes maken.
  • Ik bied je veiligheid zodat jij alle ruimte hebt voor jouw proces, alles mag er zijn.
  • Rust en structuur, we hebben een vaste manier van werken waarbinnen alles mogelijk is.
  • Je zelfbewustzijn vergroot waardoor ongebaande paden, nieuwe inzichten en mogelijkheden tevoorschijn komen. Blijkt dat die ijsberg toch een stuk groter is dan je in eerste instantie dacht.
  • Ik ben er voor je. Ik draag je of laat je zijn, precies dat wat jij nodig hebt.
  • Stuiterballenenergie, grappen & grollen op zijn tijd.

Gevalletje eerst zien, dan geloven.

WAT JE OOK ZEKER WILT WETEN OVER MIJ

Mijn collega’s noemden het Anna-momentjes, ik wil namelijk nog wel eens head-first ergens induiken en dat gaat de ene keer beter dan de andere keer. Het levert vaak hilarische momenten op. Gevalletje eerst zien, dan geloven. 

Denk aan met je hoofd vast zitten in de trap als je die aan het schilderen bent, je autosleutel verliezen in een hoop sneeuw, slapen in een raft, op je velg 9 km naar huis fietsen en je kind over de schutting heen tillen met een reservesleutel.

Daarnaast heb ik een zwak voor schoenen, het liefst sneakers. Nog wel eens een discussiepunt hier in huis, vooral nu de schoenmaat van mijn dochter de mijne aan het naderen is. 

Je maakt mij gelukkig met een dansvoorstelling, uit eten gaan, een verrassingsuitje of een potje verstoppertje.

Het is tijd om mijn spiegelreflexcamera af te stoffen en daar weer mee aan de slag te gaan. Ze zeggen dat ik oog voor compositie heb.

Enthousiasme is my middle name. 

BADASS STAPPEN

En weet je wat het mooie is, ook jij kunt badass stappen zetten om je mooiste leven te gaan leven. Dat keurslijf afgooien en weer ademen in plaats van in het leven blijven dat zo schuurt. Een potje vaseline kan, maar met mij kom je verder. Jij bent een early adapter van een midlife crisis, ik ben jouw rode Porsche. Een stuk goedkoper, en precies dat wat jij nodig hebt. De Porsche is symptoombestrijding. Ik zorg ervoor dat je van lijden in je leven het leven gaat leiden zoals jij dat wilt. En oja, ik kost minder dan een rode Porsche… Just saying.

Dus, wil je graag eens kennismaken, ben je benieuwd naar andere ‘Anna-momentjes’ of wil je kijken wat ik voor jou kan betekenen?